planet pure grondstoffen

Grondstoffen
Planet Pure vertrouwd op duurzame en gecertificeerde organische actieve stoffen, zoals thee-saponines, zeepkruid en zeepnoot, die ze zorgvuldig extraheren in hun eigen productiefaciliteit om de actieve wasactiva uit deze stoffen te verkrijgen.

De plantaardige actieve ingrediënten vervangen effectief de conventioneel geproduceerde stoffen zoals sulfaten, propyleenglycol, chemische oppervlakteactieve stoffen (benzine, palmolie, suikermelasse enz.) Deze hebben schadelijke gevolgen voor ons milieu en de gezondheid van de mens.

austria bio

Bio Garantie
De Planet Pure Schoonmaakmiddelen zijn Austria-Bio Standard gecertificeerd.

De Planet Pure producten moeten aan bijzonder strenge eisen moet worden voldoen om dit certificaat te verkrijgen.

Dit certificaat wordt alleen toegekend als de planten van gecontroleerde biologische teelt zijn en als er geen pesticiden worden gebruikt.

schuim

Kruidenenergie en schuim
Weinig schuim, maar geen kracht? In geen geval! Je zult merken dat de Planet Pure schoonmaakmiddelen vaak minder schuim produceren en toch een optimale reinigingskracht hebben. Conventionele producten claimen betere reinigingsresultaten te bereiken met behulp van chemische schuimboosters. Planet Pure gebruikt deze niet en dit vermindert niet alleen het gebruik van chemicaliën, maar bespaart ook water tijdens het spoelen.

Planet Pure heeft echter nog steeds een goed reinigend effect dankzij de gebruikte grondstoffen.

Planet Pure Biologische Wasmiddelen en Schoonmaakmiddelen

De Biologische wasmiddelen en Schoonmaakmiddelen van Planet Pure bestel je bij ons.

Wij zijn blij de biologische schoonmaakmiddelen en wasmiddelen van Planet Pure in Nederland en België te (online) te kunnen aanbieden. Het Oostenrijkse Planet Pure produceert sinds 1999 al authentieke biologische was- en schoonmaakmiddelen door de maximale hoeveelheid planten en grondstoffen te gebruiken die niet chemisch zijn gewijzigd. Omdat Planet Pure producten 100% natuurlijk zijn, zijn ze binnen een paar dagen 100% biologisch afbreekbaar in ons water en beschermen ze op hun beurt ook de gezondheid van mensen.

derma test

Je huid
De huid is ons grootste orgaan. Om huidirritaties te voorkomen en allergieën tegen te gaan, zijn alle producten van Planet Pure  gebaseerd op bijzonder zachte formules.

Omdat de producten geen giftige chemicaliën of andere schadelijke stoffen bevatten, maken ze het leven gemakkelijker voor mensen met een gevoelige huid of allergieën - waardoor onze gezondheid en die van onze kinderen op een doeltreffende manier worden beschermd.

fair trade

Fair Trade
Het zijn niet alleen de zeepnoten van Planet Pure die een lange afstand hebben afgelegd. Veel van hun grondstoffen zijn ook afkomstig uit ontwikkelingslanden. Daarom ondersteunen zij kleine boeren en lokale coöperaties. Planet Pure heeft haar eigen productielocatie voor zeepnoten direct in de Himalaya in Shimla India. In het hoogseizoen hebben ze tot 50 personen in dienst, van wie velen behoren tot benadeelde randgroepen. Uiteraard worden de grondstoffen op milieuvriendelijke wijze per schip en per spoor naar Planet Pure in Oostenrijk vervoerd.

vegan vriendelijk

Vegan Vriendelijk
Planet Pure respecteert het leven van alle wezens op aarde. Daarom bevatten alle Planet Pure producten geen dierlijke ingrediënten.

Daarnaast zijn de Planet Pure Producten niet getest op dieren!

Planet Pure heeft echter nog steeds een goed reinigend effect dankzij de gebruikte grondstoffen.

ss

Make your household and consequently the world cleaner: with every single laundry, with every wash cycle. After all, what is the sea without the single drop of water, and you as a consumer have the power to change the world! 

Silvio Perpmer, founder of Planet Pure

Voor meer informatie in het Duits/Engels kijk hier op de Planet Pure Website.