Menu
Winkelwagen

Gebruik Etherische Olie Veilig

Het gebruik van etherische oliën is afhankelijk van de soort en aard van de betreffende olie. Etherische oliën zijn zeer krachtig in het gebruik en moeten altijd met aandacht gebruikt/toegepast worden. De etherische olie die wij verkopen zijn voor algemeen gebruik in een aroma diffuser, geurbrander of op een geursteen. Somige etherische oliën kunnen worden gebruikt in massage olie of in bad. Lees ook de belangrijke informatie en disclaimer hieronder:

Iname

Neem geen etherische olie in! Onze etherische oliën zijn niet geschikt voor inname. Indien je een advies krijgt om dit wel te doen weet dan zeker dat de adviseur een deskundige is.

Op de huid

Gebruik etherische olie met uitzondering van Lavendel, Tea Tree en Pepermunt NOOIT rechtstreeks of onverdund op de huid. Gebruik altijd een neutrale basis olie of crème. Bij de Lavendel, Tea Tree en Pepermunt doe het altijd bewust en vraag een deskundige indien je twijfelt.

In bad of douche

Giet etherische oliën nooit rechtstreeks en onverdund in water: meng enkele druppels etherische olie in een plantaardige draagolie, (volle) melk of room en voeg dit aan badwater toe of in een douchegel. 5 à 10 druppels etherische olie per 10 ml basisolie volstaan.

Let op: gebruik geen etherische oliën in het bad van een baby en gebruik nooit pepermuntolie in bad of onder de douche (gevaar voor koudeshock).

Belangrijk :

  • Hou etherische oliën buiten het bereik van kinderen.
  • Sluit etherische oliën goed af en bewaar ze op een koele, donkere en veilige plaats. Ze zijn immers brandbaar.
  • Vermijd contact met ogen en slijmvliezen.
  • Let op bij een gevoelige, allergische huid: verdun een druppel olie in een beetje basisolie en breng het mengsel aan op de binnenzijde van de elleboogplooi. Als je na 24 uur geen roodheid, irritatie of jeuk opmerkt, kun je de etherisch olie op de huid gebruiken.
  • Vermijd gedurende ten minste 24 uur blootstelling aan zonlicht of zonnebank na het gebruik van citrusoliën in bad of een massage.
  • Gebruik geen of pas geen etherische olie bij epilepsie, astma, long en luchtweg klachten, allergieën, zwangere vrouwen, baby's en kinderen jonger dan 6 jaar.
  • Gebruik etherische oliën nooit puur op de huid zonder deskundig advies.
  • Nogmaals: vermijd het gebruik bij baby's.

Disclaimer:

De informatie die verstrekt wordt over etherische oliën, is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Echter, fouten (in de verwerking van deze informatie) kunnen niet altijd worden voorkomen. Inspiratie Webwinkels aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard dan ook, die het gevolg is van handelen en/of beslissingen naar aanleiding van de informatie die verstrekt is via de website. Het gebruik van de verkregen informatie geschiedt dan ook voor volledig risico van de gebruiker. Als je vragen of opmerkingen hebt over de informatie die word aangeboden door Inspiratie Webwinkels, dan kun je contact met ons opnemen.

Etherische oliën zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten uw therapeut, (huis)arts of medisch specialist.

Apollanja Shopping is niet aansprakelijk voor fysieke, emotionele, mentale, materiële of immateriële schade ontstaan door het gebruik van één onze etherische olie producten.

‘Zelfzorginformatie’ is geen persoonlijk advies
In een aantal gevallen bevat de informatie ‘(zelfzorg)adviezen’. Deze ‘adviezen’ betreffen in geen geval direct medisch advies en hebben in geen enkel geval specifieke betrekking op de individuele medische situatie van de bezoeker of iemand waarvoor deze informatie op deze website zoekt.

De zelfzorgadviezen moeten gezien worden als algemene richtlijnen die gelden bij niet-ernstige, veelvoorkomende en alledaagse klachten. Omdat ook bij deze minder ernstige klachten complicaties kunnen voorkomen, is het van belang dat je bij twijfel en bij aanhoudende of toenemende klachten medisch professionele hulp inroept. Ook waar het informatie betreft m.b.t. het gebruik van (zelfzorg) supplementen, betreft het in geen van de gevallen een medisch advies of informatie die specifiek betrekking heeft op de individuele medische situatie van jouw of iemand waarvoor jij informatie op deze website zoekt.

Deze site maakt gebruik van cookies om uw bezoekerservaring te verbeteren. Meer informatie