Menu
Winkelwagen

Energetisch Reinigen

Energetisch Reinigen

Energetisch reinigen is een manier om negatieve energie uit jezelf en je omgeving te verwijderen. Het kan helpen om mentale en emotionele blokkades op te ruimen en om een gevoel van rust en balans te creëren. Er zijn verschillende manieren om energetisch te reinigen, zoals met behulp van smudgen met Witte Salie of Palo Santo, Florida Water, kristallen, sfeerkaarsen, aromatherapie en meditatie.

 

Witte Salie
Witte Salie, ook wel bekend als sage, is een krachtig middel om energetisch te reinigen. Het gebruik van Witte Salie voor het smudgen, ook wel bekend als het waaien met Witte Salie, is al eeuwenlang een gebruikelijke praktijk in sommige indianenstammen. Smudgen houdt in dat je Witte Salie verbrandt en de rook door je huis of ruimte waait om negativiteit te verwijderen en de energie te zuiveren.

Om Witte Salie te smudgen, heb je een losse Witte Salie of een smudge stick nodig en een vuurvaste schaal of abalone schelp. De abalone schelp wordt vaak gebruik, o.a. bij rituelen en huisreiniging,  om de vier elementen compleet te maken. Schelp=water, aansteken=vuur, rook=lucht en salie=aarde.

Steek een klein hoekje van de Witte Salie aan en blaas het vuur uit zodat er alleen nog rook overblijft. Verspreid zachtjes de rook met een veer of met je handen voorzichtig door de ruimte en richt de rook naar alle hoeken en kieren. Je kunt ook specifieke items, zoals kristallen of sieraden, door de rook houden om deze te reinigen.

Het is belangrijk om te onthouden dat Witte Salie rook kan produceren en dat het daarom belangrijk is om voorzichtig te zijn en open ramen en deuren te houden tijdens het smudgen.

Ga niet smudgen met Witte Salie als je zwanger bent of als je astma of een andere longaandoening hebt. Adem de rook niet in. Als je twijfelt of het smudgen met Witte Salie geschikt is voor jou, raadpleeg dan altijd een arts of andere medische professional.

Palo Santo
Palo Santo ook wel Heilig Hout genoemd werkt net als Witte Salie, echter is de geur veel zachter. De Palo Santo heeft als achtergrond de Zuid-Amerikaanse tradities (sjamanen), de Witte Salie komt uit de Noord-Amerikaanse tradities (indianen, medicijnmannen).

Je gebruikt de Palo Santo door een stick/stokje aan te steken en zodra de vlam goed is deze uit te blazen zodat er alleen nog rook overblijft. Verspreid zachtjes de rook met een veer of met je handen voorzichtig door de ruimte en richt de rook naar alle hoeken en kieren. Je kunt ook specifieke items, zoals kristallen of sieraden, door de rook houden om deze te reinigen.

Ga niet smudgen met Palo Santo als je zwanger bent of als je astma of een andere longaandoening hebt. Adem de rook niet in. Als je twijfelt of het smudgen met Palo Santo geschikt is voor jou, raadpleeg dan altijd een arts of andere medische professional.

Clean Energy
De Clean Energy Spray is gemakkelijk in gebruik. Clean Energy is ideaal voor ruimtes waar bijv. Witte Salie of Palo Santo niet gebruikt kan worden om deze energetisch te reinigen. Voor het reinigen van de leefomgeving, kantoor of praktijk is deze spray doeltreffend en erg gemakkelijk in het gebruik. Een paar keer sprayen is genoeg. De ruimte ruikt heerlijk fris en schoon. Schoon van zware en/of negatieve energie.

Overigens is de Clean Energy Spray super geschikt voor “hoogsenitieve” mensen. Even 1x sprayen boven je hoofd en wat je energetisch hebt “opgepikt” van anderen gaat uit je energieveld.

Je kunt ook de Clean Energy Etherische olie gebruiken door deze in een geurbrander of aroma diffuser te doen en daarmee een ruimte energetisch te reinigen.

Florida Water (Aqua de Florida)
Florida Water ook wel Aqua de Florida genoemd wordt tegenwoordig gebruikt in de westerse wereld voor verschillende toepassingen die voortkomen uit Sjamaanse Tradities, vooral uit Peru. Maar er zijn meer vooral Zuid-Amerikaanse landen waar Florida Water vanuit een spiritueel/energetische principe (dagelijks) wordt gebruikt. Vooral om energetische werking wordt Florida Water gebruikt voor reinigingsrituelen.

Hiervoor doet men vaak wat Florida Water in een (planten) spray en sprayt het eventueel verdunt met water in de te reinigen ruimte. (Spuitnevel niet inademen en denk om de ogen!)

Fysiek schoonmaken. Je doet wat Florida Water in een emmer water er gaat er mee schoonmaken. (Kijk wel uit op welke ondergrond je het gebruikt of dit tegen het Florida Water bestand is.)

Let op:

  • Adem de rook niet in.
  • Let op brandgevaar bij smudgen.
  • Denk om rookmelders, vooral bij centrale systemen in gebouwen, deze kunnen afgaan door de verspreide rook.
  • Ga niet smudgen bij zwangerschap, astma of een andere longaandoening.
  • Adem bij sprayen en verdampen de (spuit)nevel niet in.
  • Spray nooit in de richting van de ogen.
  • Altijd buiten bereik van kinderen (houden)
  • Als je twijfelt of het energetisch reinigen geschikt is voor jou, raadpleeg dan altijd een arts of andere medische professional.

Deze site maakt gebruik van cookies om uw bezoekerservaring te verbeteren. Meer informatie